Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Νίκος Νικολόπουλος: «Απειλή για τις Ιδιωτικές Κλινικές τα νέα χρέη του ΕΟΠΥΥ.»

Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς των μεγαλύτερων – με βάση τον τζίρο για το 2012 – ιδιωτικών κλινικών τα χρέη προς αυτές φτάνουν περίπου sto72% του συνολικού τους τζίρου!!!!


Συγκεκριμένα, από το 2012 οι ιδιωτικές κλινικές «υποχρεώθηκαν» σ’ ένα βαθμό να συμβληθούν με τον ενιαίο φορέα, γεγονός το οποίο και οι ίδιες αρχικά δεν είδαν αρνητικά από τη στιγμή που η κίνηση των ασθενών προς αυτές, λόγω της κρίσης έχει μειωθεί. Το αποτέλεσμα ήταν, οι συνολικές απαιτήσεις από πελάτες που αναγράφονται στους ισολογισμούς τους να αυξηθούν κατά 32%. Συγκεκριμένα, για 23 εταιρείες με κύκλο εργασιών το 2012 άνω των 10 εκατ.€, ο συνολικός τζίρος υποχώρησε το 2012 κατά περίπου 3%, στα 986 εκατ. €, όταν οι απαιτήσεις έφτασαν τα 713 έναντι των 540 εκατ. € το 2011.

Επίσης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Συνδέσμου των Ελληνικών Κλινικών τα νέα χρέη του ΕΟΠΥΥ έχουν φτάσει μέχρι το τέλος Μαΐου 2013 τα 200 εκατ. €. Ταυτόχρονα, οι παλαιές οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές ξεπερνούν πλέον τα 530 εκατ. € μέχρι 31-12-2011!!!

Το γεγονός ότι, κάθε μήνα προστίθενται 40 εκατ. € νέων οφειλών οδηγεί σε περαιτέρω μείωση της ρευστότητας της ιδιωτικής υγεία, που αντιστοιχεί στο 39% των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στη χώρα!!

Πριν από μερικές ημέρες ο Υπουργός Υγείας και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσαν την έναρξη εξόφλησης των οφειλών μέχρι το 2011 προς όλους τους παρόχους υγείας. Όμως για τον κλάδο των ιδιωτικών κλινικών το ποσό που κατευθύνεται στα ταμεία τους είναι μόλις 4 εκατ. € σε σύνολο 530 εκατ. €, που τους οφείλονται!!!

Η αναπτυξιακή πολιτική και το συμμάζεμα των Μονάδων Υγείας που διατυμπανίζει σε καθημερινή σχεδόν βάση ο λαλίστατος Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, είναι μια ονείρωξή του!!!

Το μόνο που έχει καταφέρει είναι να μας προ-ανακοινώσει τον 5πλασιασμό του εισιτηρίου για τα Δημόσια Νοσοκομεία και την υποβάθμιση μερικών Νοσοκομείων κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ενέργειες του Υπουργού Υγείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις επιταγές της τρόϊκας για υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας!!!

Δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα ο Υπουργός Υγείας για την αμοιβαία διαγραφή των χρεών που έχει ο ΕΟΠΥΥ προς τις Ιδιωτικές Κλινικές και οι τελευταίες προς τις εφορίες. Έχει μείνει μόνο σε ευχολόγια και αδέσποτες κορώνες, που έχουν ως στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, όταν μέσα στο Κέντρο της Αθήνας, οι λίγοι εναπομείναντες Έλληνες πολίτες δεν θα μπορούν να έχουν τις υπηρεσίες υγείας που με βάση το Σύνταγμα δικαιούνται.

Η ανέξοδη υποσχεσιολογία του Άδωνη Γεωργιάδη είναι βούτυρο στο ψωμί του, γι’ αυτό άλλωστε προτιμήθηκε από τον Πρωθυπουργό για τη δύσκολη και ηλεκτρική καρέκλα του Υπουργού Υγείας. Λεονταρισμοί και επιδείξεις έπαρσης είναι τα συστατικά στοιχεία της επιτυχίας για τον Υπουργό Υγείας!

Το πόσο έχουν υποβαθμιστεί οι παροχές υγείας για τον φτωχοποιημένο Έλληνα πολίτη, δεν απασχολεί ούτε τον Υπουργό Υγείας, αλλά ούτε και τον Πρωθυπουργό!

Ο γγ. του ΧΡΙ.Κ.Ε και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος είναι συνεχώς δίπλα στον πολίτη που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, τόσο με την ανάδειξη θεμάτων μέσω του Κοινοβουλίου, όσο και με την φυσική του παρουσία σε Μονάδες Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...